|
Ha nincs időnk, de mégis szeretnénk egy kis sütit ebéd után, akkor ez jó választás, mert gyorsan össze lehet dobni ! ! !
Diós-meggyes kocka
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt, 12 dkg cukor,
- 12 dkg liszt, 6 tojás, 6 dkg darált dió,
- 1 cs. sütőpor, kevés só.
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kimargarinozok és belisztezem.
A tojássárgájákat a cukorral és a sóval fehéredésig keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a diót és azzal is kikeverem.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem fel és óvatosan, egy nagy lapáttal beleforgatom a lisztes masszámba.
A sötőmet 180 fokra bekapcsolom, hogy forró sütőbe tegyem be a tésztámat.
A tészta masszámat beleöntöm a tepsimbe és gyorsan beledobálom a meggyszemeket.
Azonnal a forró sütőbe rakom, hogy a gyümölcsnek ne legyen ideje lesüllyedni a tészta aljára.
Nekem 25-30 perc alatt megsült.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |