| Ezután így fogom készíteni a gyümölcs-leveseket, mert a pudingtól olyan bársonyos lesz és nem ég tőle a gyomrom se ! ! !
Pudingos-meggyleves
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt, 1 citrom,
- 1 cs. epres pudingpor, 4 evők. tej,
- forralt bor fűszerkeverék, só,
- cukor.
Elkészítése:
A meggybefőttet a levével együtt egy fazékba öntöm, mellé dobok 2 citromkarikát és felöntöm úgy bő 1 liter vízzel és felfőzöm.
Közben 4 evőkanál tejjel csomómentesen kikavarom a pudingot (lehet más ízűvel is).
A levesbe csipet sót és fűszerkeveréket teszek, valamint megcukrozom. Amikor már forr, akkor kis gázra teszem és folytonos kevergetés közben hozzácsurgatom a pudingporos tejet, még pár percig főzöm és már kész is van !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |