| Ez a tészta egy alaptészta amit a Receptvilágnál, Zsuzsánál találtam és nagy kincs, mert bármivel megtölthető, bármilyen formában megsüthető ! ! !
Köszönet a receptért Zsuzsa ! ! !
Diós csiga
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt, 22 dkg margarin,
- 1,5 dl tejföl, csipet só,
- 15 dkg porcukor, 20 dkg darált dió,
- pár kanál tej.
Elkészítése:
A lisztbe elmorzsoljuk a hideg margarint és a csipet sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell megíjedni, egy elég lágy tészta lesz, de attól lesz majd olyan leveles jellege !
Gombóccá gyúrom és folpackba csomagolva egy éjszakát hűtőbe pihentetem.
Másnap nem szabad már gyúrni, csak kinyújtom és megkenem a dió-porcukor keverékével, amit egy kis tejjel teszek kenhetővé. Feltekerem és felszeletelem, mint a bejglit.
Forró, 200 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben sütöm ki.
Még másnap is könnyű és leveles lesz !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |