| Sok tojsom volt itthon, ezrt benztem Alzhoz, hogy van-e valami j tojsos kajja. Ht volt !
Alz recepjei mindig tuti befutk ! ! ! Ksznm ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1274617557_04188.jpg)
Tojshabos csirke
Hozzvalk:
- 1 csirkemell, 3 db egsz csirkecomb, s, bors,
- olaj, 3 dkg liszt, 3 dkg margarin, 3 dl tej,
- petrezselyem, 3 kemny tojs, 3 db nyers tojs,
- fokhagyma-granultum.
Elksztse:
A husikat kicsontoztam, gy 8 db hsszeletem lett.
Olajban kistttem ket, s egy magasabb falu tepsibe, (most a tortaformmba), lerakom ket, de nem egyedl, hanem szom s borsozom ket.
Kzben 3 tojst j kemnyre fzk.
A margarinon megfuttatom a lisztet s a tejjel besamel mrtst fzk, ezt is szom, borsozom s aprtott petrezselymet is szrok bele.
Hozz adom a felkockzott kemny tojsokat s 3 tojs srgjt is. A 3 tojs fehrjjt kemny habb verem s ezt is vatosan beleforgatom.
Ezt a tojsos habot simtom a husikra s 175 fokon addig stm, amg a teteje meg nem pirul.
TIPP:
Btran fszerezznk, mert a tojs sokat felvesz !
Ha mr a teteje megpirult, de mg nem puhult volna meg a hs, akkor aluflival lefedve lehet tovbb stni !
J tvgyat kvnok hozz !
| |