| A hétvégén elkészítettem életem első kacsáját és a találkozás megpecsételte sorsunk további alakulását, miszerint lesz még folytatás !
Sűlt kacsa burgonyával és almás-lilakáposztával
Hozzávalók:
- egy kacsa (kb.2-2,5 kg), só, bors, kakukkfű,
- majoranna, szárnyas-fűszerkeverék, tej,
- 4-5 burgonya, víz.
- egy fej lilakáposzta, 2 db alma, 1 fej vöröshagyma,
- 1,5 evők. cukor, 1,5 dl vörösbor, babérlevél,
- köménymag, só, olaj.
Elkészítése:
A kacsát előző este szétbontottam és azokat a részeket, amiket sütni akartam jól besóztam és így pihentek egész éjszaka.
Másnap a legnagyobb tepsimbe sütőpapírt tettem és belerakosgattam a húsokat. Csináltam egy fűszerkeveréket, amibe kakukkfű, majoranna, bors, granulált fokhagyma, és szárnyas fűszereket kevertem össze és ezzel szórtam meg, jó bőven a húsokat. Amennyi helyem maradt, azt félbevágott burgonyákkal töltöttem ki, de azok is bőven kaptak a fűszerkeverékből. Azt olvastam az egyik főzös portálon, hogy a tej puhítja és növeli a kacsahúst, ígyhát meglocsoltam a tetejét kevés tejjel, és kevés vizet alá téve ment be a forró sütőbe, lefedve.
Jó két óra hossza alatt puhára főtt, de a végén levettem róla az alufóliát és pirítottam egy kicsit.
Mellé Gizi féle almás-lilakáposztát csináltam aminek a részletes leírását megtalálod az ő oldalán.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |