| Tudom, hogy alapvető étel, de ez most azért volt nagy szám, mert életem első galuskájával ettük, ami nagyon jól sikerült !
Csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 5-6 csirkedarab, 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika,
- olaj, 2-3 teásk. pirospaprika, só, bors.
Galuska:
- 3 db tojás, liszt, só, víz.
Elkészítése:
A felaprított vöröshagymát elkezdem az olajon pirítani.
Hozzáadom a husikat, és együtt pirítom őket.
Ha már szép szinük lett, akkor teszem hozzá, az apróra vágott fokhagymákat, és kis ideig azokkal is pirítom.
A pirospaprikát rászórom, de a gázt leveszem kicsire, nehogy megégjen. Sózom, borsozom, és felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje a húsokat.
Hozzáadom a félbevágott, kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, és fedő alatt főzöm.
A galuskához nem tudom leírni az arányokat, mert nem mértem semmit, csak addig-addig adtam hozzá a dolgokat, amíg nem lett jó ragacsos, kemény állagú.
Az a legjobb, ha valakinél, aki már sokszor csinált ilyet, egyszer megnézzük, hogy milyen állagúnak kell lennie.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |