| Ezt is a sütőban rántottam ki, mert mostmár csak így rántok husit. A lángolt kolbász igazán jó ízt adott neki !
Kolbászos karaj rántva
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj, 25-30 dkg lángolt kolbász, só,
- bors, 1 tányér liszt, 2 db tojás, 1 tányér zsemlemorzsa,
- 1 tányér olaj, fogpiszkálók, sütőpapír.
Elkészítése:
A karajszeleteket szép nagyra, mint a kézfejem, kiklopfolom, és besózom, és egy éjszakára berakom a hűtőbe.
Másnap a kolbászt felszeletelem, és a hússzeletek egyik felére rakok 3-4 szeletet, a másik felét, pedig ráhajtom, és 3 db fogpiszkálóval megtűzöm, és sózom, borsozom.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszek, és a sütőmet bekapcsolom 180 fokra.
Egy tányérba felverem a két darab tojást, pici sóval.
Minden húsdarabot megforgatok, a következő sorrendben:
liszt, tojás, prézli, olaj, és mehet is a tepsibe.
Nem kell alá olajat önteni, mert a kolbászzsír is ki fog sűlni, egy kicsit.
Berakom sűlni, és 20 perc után, óvatosan megfordítom őket.
Újabb 20 perc után készen is vannak.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |