| Életem első bablevese, ami egészen finom lett !
Kolbászos bableves
Hozzávalók:
- fél kg Juliska-bab, 1 fel vöröshagyma, só, bors,
- 2-3 gerezd fokhagyma, pár zellerlevél, olaj,
- 5 evők. liszt, egy szál enyhén csípős, lángolt kolbász,
- 2 dl tej, ételízesítő.
Elkészítése:
Egy fazékba rakom a megtisztított, feldarabolt babot, a nagyobb darabokra vágott, lebőrözött kolbászt, az egészben hagyott hagymákat, és a zellerlevelet. Ráöntök úgy 1,5-2 liter vizet, és lekezdem főzni.
Közben, vagy 6 evőkanál olajból, és 5 evőkanál lisztből rántást készítek, amit hagyok kihűlni.
Ha felfőtt a leves, akkor fűszerezem meg, és tovább főzöm, lassú tüzön, amíg meg nem puhul minden.
Ezután a rántást felengedem a tejjel, és a leves levével, csomómentesre kavarom, és beleöntöm a levesbe.
Már csak eggyet kell rottyannia, és készen is van !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |