| Ez egy gombás rántottával töltött, sűlt, párolt karaj,
lecsós ágyon !
Zsolnai töltött karaj
Hozzávalók:
- 5 vastagabb szelet karaj, só, bors, kakukkfű,
- 25 dkg gomba, 2 db tojás, 1 fej vöröshagyma,
- 3 db közepes paradicsom, 3-4 db fehér paprika,
- 4 gerezd fokhagyma, 1 teásk. pirospaprika, olaj,
- fél pohár tejföl, 1-2 evőkanál liszt.
Elkészítése:
Előző este a vastagabb karajszeletekbe zsebet vágok, és óvatosan kiklopfolom, hogy nehogy szétszakadjanak.
Besózom, és borsozom őket, és a hűtőbe rakom.
Másnap fél fej, finomra szelt vöröshagymát, egy pici olajon elkezdek pirítani, majd hozzáadom a fokhagymát, és a felszeletelt gombát, és ha már elfőtte a levét, akkor sózom, borsozom, és kakukkfüvezem, és ráütöm a tojásokat, és keményebb rántottát készítek.
Előveszem a húsokat, és betöltöm a hússzeletekbe, és két fogpiszkálóval összetűzöm a száját.
Egy magas falú, nagy serpenyőbe teszek kevés olajat, és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, majd kiszedem őket.
A maradék olajba belerakom a finomra szelt vöröshagyma másik felét, és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, és paprikát, és a pirospaprikát.
Amikor már engedett levet, akkor picit sózom, és visszapakolom a hússzeleteket, és fél deci vizet teszek még hozzá, és fedő alatt, több mint egy órát főzöm.
Amikor már puha a hús, akkor kiszedem őket, és a visszamaradt zöldséges levet a liszttes tejföllel besűrítem, és visszarakom a húsokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |