| Mivel nem szeretem a kaprot, ezért nem a tejfölös-kapros módon csináltam, hanem egy olaszos jellegű bolognai raguval, és reszelt sajttal !
Olaszos töltött tök
Hozzávalók:
- egy közepes méretű főzőtök, 50 dkg darált hús,
- 1 zacskós rizs (125 gr), 1 fej vöröshagyma, só, bors,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 db hámozott paradicsomkonzerv,
- majoranna, oregánó, 1 tojás, ecet, margarin,
- reszelt sajt, vegeta, olaj.
Elkészítése:
A raguval kezdem (már előző nap).
Az apróra vágott vöröshagymát elkezdem pirítani, egy kis olajon. Közben megpucolom a fokhagymákat, és apróra vágom őket, és ezt is hozzáadom, de csak kis gázon pirítom tovább.
Rádobom a darált húst, és addig pirítom, nagy gázon, amíg el nem fővi a levét. Ekkor beleborítom a paradicsomkonzervet, sózom, borsozom, majorannázom, és oregánózom, és lefedve puhára párolom.
A zacskós rizst az előírás szerint megfőzöm.
A tököt hosszában kettévágom, megpucolom, kikaparom a belsejét egy kanállal, és sós, ecetes vízben kb. 5 percig főzöm, de ellenőrizni kell villával, nehogy túlfőjön.
A megfőtt tököket, lecsepegtetem, és egy vékonyan kiolajozott kis tepsibe rakom őket.
A sütőmet bekapcsolom 180-190 fokra.
A raguhoz keverem a főtt rizst, és egy tojást, és az egészet beletöltöm a tökökbe. Nekem ami kimaradt, azt csak egyszerűen a tök mellé halmoztam.
A tetejére margarindarabokat raktam, hogy ne száradjon ki, alá pedig 1,5 dl vegetás vizet öntöttem, és beraktam sűlni.
20 perc után kivettem, és megszórtam reszelt sajttal, és még visszatettem 10 percre.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |