|
Aki szereti a gombt, annak ajnlom ezt a receptet.
Akkor a legfinomabb, ha egy napot ll, mert gy jl sszernek az zek !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1243076918_07074.)
Gombs csirke
Hozzvalk:
- 1 db csirkemell, 2 db egsz csirkecomb, telzest,
- 50 dkg csiperke gomba, 1 nagy fej vrshagyma,
- 2-3 paradicsom, 1 evk. majoranna, s, bors,
- 1 evk. kakukkf, olaj, 1,5 evk. tkezsi kemnyt.
Elksztse:
A csirkemellet kt darabba vgom, a combokat is, gy 6 db husim lesz.
Egy magas fal, nagy serpenybe teszek egy kis olajat, s azon tpirtom a csirkedarabokat, majd kiszedem ket.
A visszamaradt olajban elkezdem pirtani a felszeletelt hagymt, s amikor a gombt felszeletelem, akkor azt is hozzadom. Ezutn szom, borsozom, rteszem a majorannt, s a szrtott kakukkfvet. Azrt teszek minden fszert a gombra, mert az olyan, mint a szivacs, nagyon jl beszvja a fszereket.
Amg ezek proldnak, a husikat egyenknt beszom, s beborsozom.
A husikat ezutn belerakom a gombs raguhoz, ntk al 1,5-2 dl vizet, megszrom telzestvel, jra borsozom, s fszerezem, de mr csak mdjval, s fed alatt puhra prolom.
Amikor mr szinte kszen van, akkor teszem bele a hmozott, szeletelt paradicsomokat, s azzal is fzm egy kicsit.
A kemnytt egy kevs vzben feloldom, s belekeverem az egszbe, s eggyet mg rottyantok rajta, hogy srbb legyen a szaftja.
J tvgyat kvnok hozz !
| |