| Csokirajongnak kszlt ez a torta, de azrt msoknak is zlett !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1241188901_03882.)
Duplacsokis torta
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 6 evk. forr vz,
- 20 dkg liszt, fl cs. stpor, csipet s.
Krm:
- 2 cs. csokolds pudingpor, 2 tbla j minsg csoki,
- (pl: Boci), 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg margarin,
- 2 cs. vanlis cukor.
Dszts:
- pirtott di, fl tbla tortabevon, 2 evk. olaj,
- egy cs. tejsznz habpor + 1,5 dl tej.
Elksztse:
A tojsokat kettvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval, berakom a htbe.
A srgjkat a forr vzzel, s a porcukorral, legalbb 5 percig, habosra kavarom.
A lisztbe kavarom a stport, s beleszitlom a srgjhoz, s jl sszekeverem.
Egy 26-cm-es tortaformt stpaprral kiblelek, s a stmet begyjtom 175 fokra.
A fehrjket kemny habb - szinte trss - keverem, s egy nagy lapt segtsgvel, vatosan a lisztes masszmba forgatom-keverem.
Belentm a formmba, elegyengetem, s berakom 10 percre slni, ezutn a 160 fokra cskkentem a ht, s 30 percig stm a tsztt.
Kzben a tejjel, a porcukorral, a vanlis cukorral, s pudinggal kemny pudingot fzk. Kzben gz fltt megolvasztom a csokikat, s mg a forr pudingba keverem.
Kirakom a csokis pudingot hlni.
Megnzem 30 perc utn a tsztt, hurkaplcval, s ha nem j, akkor mg visszateszem 10 percre.
Ha a krm kihlt, akkor belekeverem a margarint. Ha nagyon csoms, akkor n be szoktam vetni a botturmixot, mert azzal habos krmet kapok.
Ha a torta is kihlt, akkor keresztben 3 fel vgom, betltm a krmmel, s lehet is dszteni.
Nem elrs gy dszteni, de lerom, n hogyan csinltam.
A tetejre olvasztott tortabevont raktam, s amikor megszilrdlt, akkor a habporbl vert habbal bekentem az oldalt. Pirtott, durvra vgott dival bevontam az oldalt, s a maradk tejsznhabbal dsztettem mg.
J tvgyat kvnok hozz !
| |