| Nem véletlenül kerül bele gyulai kolbász . . .
Gyulai lecsós-karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj, 2 fej vöröshagyma, 2 evők. olaj,
- 3-4 paradicsom, 3-4 paprika, só, bors,
- őrölt pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, Gulyás-krém.
Elkészítése:
A karajszeleteket szép vékonyra kiklopfolom.
A vöröshagymákat durvább darabokra vágom, és így teszek a paradicsommal és a paprikával is.
Egy nagyobb lábasba teszem az olajat, és kicsit megpirítom a hússzeleteket, hogy kapjanak egy kis színt.
Kiveszem őket, és megy a helyükre a vöröshagyma, amit egy kicsit megpárolok.
Ezután jön a paprika, a paradicsom, és a fokhagyma, amit rányomok a fokhagymanyomómmal.
Rádobok egy teáskanál pirospaprikát, de azzal már nem pirítom, hanem felengedem vízzel. Szaftosnak kell lennie, úgyhogy lepje el a víz !
Belenyomok egy evőkanál gulyáskrémet, sózom, borsozom, és visszapakolom a hússzeleteket.
Addig főzöm fedő alatt, kis gázon, amíg a hús meg nem puhul.
Lehet hozzá rizst, galuskát, tésztát, petrezselymes krumplit adni, mert finom lecsós szaftja lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |