|
Ez egy tejkaramellás krémmel töltött, kakaós piskótás torta, sok-sok tejszínhabbal !
Isteni finom , és nagyon ünnepélyes !
Karácsonyi torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 db tojás, 40 dkg porcukor, 8 evők. forró víz,
- 25 dkg liszt, fél cs. sütőpor, só,
- 2 evők. kakaó.
Krém:
- 7,5 dl tej, 2 cs. tejkaramellás ízű főzős pudingpor,
- 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin,
- 5 dl Hulala tejszín, fél tábla tortabevonó csoki,
- 2 evők. olaj, színes szórócukor.
Elkészítése:
Előző nap megsütöm a piskótát. Ehhez a tojásokat szétválasztom, és a fehérjét egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárgáját a porcukorral, és a vízzel habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és a kakaót, és beleszitálom a sárgájához, majd az egészet jól kikavarom.
A sütőt 160 fokra kapcsolom be.
Egy nagy 28-cm- es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
A fehérjéket kemény habbá verem, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan beleforgatom a lisztes masszámhoz.
A tortaformába öntöm, és elegyengetem.
Nekem úgy 50-60 percig sül át, de úgy 45 perc után egy hegyes hurkapálcával meg szoktam nézni.
A krémhez a tejben csomómentesre keverem a pudingporokat, és sűrű pudingot főzök belőlük. Ha egy kicsit kihűlt, berakom a hűtőbe.
A puha margarint összekeverem a porcukorral, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverve csomómentes krémmé alakítom.
A kisűlt, és kihűlt kakaós piskótámat három lappá vágom.
Betöltöm a krémmel, és a külsejét bevonom a keményre vert tejszínhabbal. (Jelen esetben én próbáltam egy havas dombot kialakítani a torta tetején.)
Ebbe a tejszínbe nem kell sem cukor, sem zselatin, sem habfixáló, mert nagyon jó tartása és íze van.
Én még előző nap a gőz fölött megolvasztott csokiból, - amibe olajat is tettem - egy sütőpapírra karácsonyfa alakot rajzoltam, egy zacskó segítségével, és utat is rajzoltam vele a torta tetejére. De tetszés szerint lehet díszíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |