| Ez a sütemény nemcsak finom, hanem mutatós is, ezért vendégváráshoz is ajánlom !
Tejkaramellás szelet
Hozzávalók:
- 5 db tojás, 15 dkg cukor, 3 evők. meleg víz,
- 16 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 cs. sütőpor, só,
- margarin és liszt a tepsi kikenéséhez.
- 2 cs. tejkaramellás főzős pudingpor,
- 7,5 dl tej, 10-15 dkg porcukor, 15 dkg margarin,
- 2 dl Hulala tejszín, tortabevonó, egy evők. olaj.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval a hűtőbe tesszük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaót.
A tojássárgákat habosra keverjük a meleg vízzel és a cukorral. Legalább 5 percig keverjük.
Hozzáadjuk a kakaós lisztet, és azzal is jól összekeverjük.
A sütőt 175 fokra felmelegítjük.
A tepsit (kb. 23×35 cm) kimargarinozzuk, és belisztezzük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és egy lapáttal óvatosan belekeverjük a lisztes masszába. Vigyázzunk, hogy a hab ne tőrjön össze !
A tepsibe öntjük a piskótamasszánkat, elegyengetjük, és megsütjük. Kb. 30 perc után hurkapálcikával megnézzük, hogy átsült-e a tészta. Nekem úgy 40 perc kellett hozzá.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, és a porcukorral együtt összefőzzük. A sűrű pudingot teljesen kihűtjük. A puha margarint habosra keverem és apránként hozzákeverem a kihűlt pudingot. Ha csomós, akkor még a botturmixot is bevetem.
A kihűlt piskótát keresztben két lappá vágom, és a krémmel betöltöm.
A tetejére a tejszínt kemény habbá verem, és a tetejére simítom. Ezt nem kell édesíteni, és még másnapra is megtartja az állagát.
A tejszínhab tetejére reszelhetünk tejcsokit, vagy gőz fölött olvasztok tortabevonót, amibe egy evőkanál olajat keverek, és ezt rácsurgatom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |