|
Ezt az ételt egy tartalmas leves után, vagy könnyű vacsorának ajánlom, egy finom fehérbor társaságában.
Sült sonkás tészta
Hozzávalók:
- 25-30 dkg füstőlt, főtt vagy pácolt sonka, de
készítettem már főtt, füstölt tarjával is
- széles metélt, só, bors, olaj,
- 1,5 dl tej, 4 tojás, szerecsendió, 5 dkg margarin.
Elkészítése:
A tésztát odatesszük sóval, olajjal főni.
Közben a sonkát apró darabokra vágjuk.
A tejet összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele szerecsendiót is.
A kifőtt tésztát összekeverjük a felszeletelt sonkával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy jénait kimargarinozunk, és beleöntjük a sonkás tésztánkat.
Nyakon öntjük a tojásos-tejes masszával, úgy hogy mindenütt legyen rajta.
Én hideg sütőbe tettem, nehogy a jénai eltörjön, és 180 fokon 30 percig sütöttem. Utánna kivettem, és a maradék margarint feldarabolva rádobáltam, nehogy megégjen a tészta teteje, hiszen a jénai tetejét nem tesszük rá ! Még 10-15 percig így sütjük, majd ki is vehetjük, hiszen elkészült.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |