| Ez is egy hálás vendégváró étel, te azért vagy hálás, mert nem kell mellette ácsorognod, a vendég pedig az íze miatt !
Baconos-gombás töltött hús
Hozzávalók:
- 6 nagy szelet karaj, 6 szelet bacon szalonna,
- 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- só, bors, kakukkfű, liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa,
- egy tányér olaj, fogpiszkáló, sütőpapír.
Elkészítése:
A karajszeleteket előző este kiklopfolom, hogy szép nagy szeleteket kapjak, - hiszen ketté fogom őket hajtani - és besózva a hűtőbe rakom.
Másnap a hagymát apróra vágom, és pici olajon megpirítom.
Hozzáadom a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, és kakukkfüvezem. Fedő alatt párolom, addig amíg el nem fővi a levét.
Előveszem a nagy gáztepsimet és az aljára sütőpapírt teszek. Begyújtom a sütőt 180 fokra.
Előveszem a húsokat, és mindegyikre fektetek egy szelet szalonnát, és a felére a gombás keverékből is teszek. Ráhajtom a húst a gombás töltelékre, és fogpiszkálóval összetűzöm.
Egy tányérba lisztet, egybe a felvert tojást, egybe pedig a zsemlemorszát teszem. A húsokat előbb a lisztbe, majd a tojásba, utánna a zsemlemorzsába forgatom, végül az olajban is megfürdetem őket. A tepsibe rakom őket, - ha maradt még olaj, azt csak aláöntöm -és mehet is a sütőbe. Az első 20 percben rá sem nézek, aztán óvatosan két nagy lapáttal megfordítom a húsaimat, és még 20 percig sütöm őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |