|
Ezt az elkészítési módot én találtam ki, és ajánlom mindenkinek kipróbálásra, hiszen bármivel meglehet így tölteni a húsokat, nem kell mellette állni, és sokkal kevesebb olajat szív magába az étel!
Sütőben sült töltött-rántott hús
Hozzávalók:
- 6 vastagabb szelet karaj, 15 dkg füstőlt, főtt tarja,
- 1 fej lilahagyma, 15 dkg reszelt Trappista sajt,
- liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, só, bors,
- 1 mélytányér olaj, sütőpapír.
Elkészítése:
Előző nap a vastagabbra hagyott karajszeletekbe óvatosan, egy hegyes, éles késsel jó mély zsebet vágok. Utánna óvatosan kiklopfolom, de már csak egy kicsit mert könnyen kilyukad. Besózva a hűtőbe teszem őket éjszakára.
Másnap egy evőkanál olajon megfuttatom az apróra szelt lilahagymát, beledobom az apróra vágott tarját, borsozom , és óvatosan sózom, mert a tarja már sós.
Nem kell sokáig főzni, hiszen a tarja már főtt.A végén belekeverem a reszelt sajtot is.
Ezzel a töltelékkel megtöltöm a zsebes húsaimat, és két fogpiszkálóval összetűzöm a szájukat.
A sütőt elkezdem 180 fokra melegíteni.
A nagy gáztepsimbe sütőpapírt fektetek.
A betöltött húsaimat először lisztbe, majd felvert tojásba, utánna zsemlemorzsába, és végül az olajba forgatom meg. A sütőpapíros tepsimbe fektetem őket.Ha marad olaj, azt is aláöntöm a húsoknak.
Az előmelegített sütőbe rakom a húsokat, és rá se nézek 20 percig.
Ezután két nagy lapáttal óvatosan megfordítom a húsokat, és még 20 percig sütöm-rántom őket.
Nem kell aggódni, átsülnek a húsok. A töltelék pedig már úgyis főtt volt bennük.
Bármivel meg lehet tölteni őket. Zöltségekkel, sajttal, sonkával, májkrémmel, aszalt szilvával stb.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |