| Felszaporodott a tojsfehrjm a fagyasztban, gyht kerestem egy receptet amihez felhasznlhatom ket ! ! !  
 
  
  
Habos baracklepny 
 
Hozzvalk: 
 
- 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, csipet s,  
- 6 dkg porcukor, 1 tojs, 1 db. konzerv srgabarack, 
- baracklekvr, 4 tojsfehrje, 15 dkg porcukor. 
 
Elksztse: 
 
A lisztbe teszem a st s belemorzsolgatom a margarint, majd hozzadom a porcukrot s a tojst. (Ha nagyon kemny tejjel szoktam lgytani a tsztn !) 
A kidolgozott tsztmat folpackba csomagolva min. 30 percre htbe rakom. 
Egy kzepes tepsit kiblelek stpapirral, de ez el is hagyhat, ki is lehet margarinozni. 
A stmet 180 fokra melegtem fel. 
A tsztt kinyjtom s a tepsimbe tertem, megkenem jl a lekvrral s kirakom a felszeletelt barackokkal. 
Kb. fl rt kell stni, ekzben a tojsfehrjket elkezdem egy csipet sval kemny habb verni s amikor mr kemny,akkor aprnknt hozzadom a porcukrot, s kemny, fnyes habb verem. 
gy fl ra mlva kivettem a tepsimet s megnztem az aljt, hogy megslt-e. Akkor j, ha mr vilgos barna, zsemle szn. 
Ekkor rraktam a tojshabot, elsmtottam a tetejn s ment vissza a stbe. 
Addig stm mg, amg a hab kezd barnlni a tetejn. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |