| Isteni finom tel, melyben a bor, s a tejfl savanysgval nagyszeren harmonizl a bazsalikom, a sajt, s a fstl hs.
rdemes kiprblni !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1238331670_04924.)
Bazsalikomos-boros csirke
Hozzvalk:
- 1 csirkemell, 3 db egsz csirkecomb, 4 evk. liszt,
- 2,5 dl szraz fehrbor (pl:Lgli Blanc 2006),
- 1 db tejfl, 1 evk. bazsalikom, s, bors,
- 10-15 dkg reszelt sajt (pl:Trappista), fl dl olaj,
- 20 dkg fstlt, ftt karaj (vagy brmilyen fstlt sonka),
- 1 evk. fokhagyma-krm, 1 fej vrshagyma,
- 1 evk. paradicsompr, porcukor.
Elksztse:
A hsokat elz este beszom.
Msnap a lisztben megforgatom a hsokat, s kevs olajon, - egy nagy, magasfal serpenyben -, szp rzsasznre pirtom ket, majd kiszedem mindet egy tnyrba.
A maradk olajon megpirtom az aprra vgott hagymt, rdobom a hagymakrmet, azzal is pirtom egy kicsit. Belentm a bort, a paradicsomprt, szom, borsozom, bazsalikommal fszerezem, s sszeforralom az egszet.
Visszapakolom az sszes hst, s kis gzon, (vason), lefedve puhra prolom ket. Kzben azrt nha meg kell kavarni, nehogy leragadjon !
Ha a hsok megpuhltak, akkor mindet kiszedem megint, s a visszamaradt szaftba teszem a reszelt sajtot, s a tejflt, s az aprra vgott fstlt hst.
Ekkor n megkostltam, s tettem mg bele bort, s jra megfszereztem, s mg egy pici porcukrot is.
Olyan savanyks-fstltes-bazsalikomosnak kell lennie !
Visszaraktam a hsokat, s mr csak sszemelegtettem jra ket, hogy sszebartkozzanak !
J tvgyat kvnok hozz !
| |