|
Végre nekifogtam és megcsináltam, a siker óriási volt, de olyan gyorsan fogyott, hogy már szeletben nem is tudtam lefényképezni ! ! !
Dobos torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 2 evők. zsír,
- 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 2 tojás,
- kb. 1 dl tej, csipet só.
Krém:
- 6 dl tej, 2 cs. étcsokis pudingpor,
- 1 tábla jó minőségű csokoládé (nálam most tej),
- 30 dkg margarin, 20-25 dkg porcukor.
Tetejére:
- 18 dkg cukor, 1 kk. margarin, pici ecet.
Elkészítése:
Már 2 nappal előtte megsütöttem a lapokat.
A lisztbe kevertem egy csipet sót, a porcukrot, a sütőport és összemorzsolgatom a zsíradékokkal, majd jöhet a tojás és apránként a tej. Miután összeállítottam beraktam pár órára a hűtőmbe.
A sütőmet felmelegítettem 180 fokra és a két nap tepsimet kipapíroztam.
A tésztámat 7 egyenlő részre osztottam és mindegyiket, egy tortaforma aljának a segítségével kör alakúra nyújtottam és egyenként kisütöttem. Egy lap 5-6 perc alatt kész van, úgyhogy gyorsan megy. A lapokat papírral elválasztva, egy nagy szatyorba csomagolva elraktam másnapra.
Másnap a krémhez a tejjel megfőztem a pudingokat és a végén hozzáadtam a csokit is.
Amíg a pudingos krém hűl, addig kikeverjük a margarint a porcukorral és a már kihűlt pudingos krémmel összekerverjük.
A krémet 6 felé osztottam és a lapok közzé töltöttem őket.
A 7. lapot (a legsimábbat) bevontam karamellel, amihez a cukrot, a margarinnal és az ecettel felolvasztottam. Miután ráöntöttem a lapom tetejére, gyorsan egy margarinos késsel bejelöltem a szeleteket és ezzel raktam ki a torta tetejét.
Másnap már csak csokis vajkrémmal díszítettem és jöhetett a tálalás !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |