|
Ha nincs mit tenni a pizzára, akkor tudom ajánlani a LIDL-ben kapható csirkés vagdalthús konzervet, mert finom bolognai szószt lehet belöle készíteni !
Vagdalhúsos pizza
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt, 3 kisk. só, 2,5 dkg élesztő,
- 1 teásk. porcukor, 2,5 evők. étolaj, 2 dl langyos víz.
Tetejére:
- 1 db. vagdalhús konzerv (400 gr.), 1 fej lilahagyma,
- 5 gerezd fokhagyma, 340 gr.-os sűrített pardicsom (LIDL-is),
- só, bors, oregánó, porcukor, reszelt trappista sajt.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sót, és a közepébe mélyedést csinálok, beleszórom a porcukrot és rámorszolom az élesztőt, majd felöntöm a langyos viz felével.
Félreteszem úgy 10 percre, ami alatt szépen felpúposodik, majd az olajjal és a maradék vízzel lágy tésztát dagasztok és egy órára félreteszem.
Egy lilahagymát felszeletelek és egy pici olajon megpirítom, majd hozzáadom a felszeletelt fokhagymát is. Beleöntöm az egész sűrített paradicsomot, és a villával összetördelt vagdalhúst is, megfűszerezem és egy kicsit összefőzöm, majd porcukorral lágyabbá teszem a paradicsomos ízt.
A megkelt tésztámból 6 db kistányér nagyságú lapot nyújtok ki és a fenti bolognai mártással megkenem, reszelt sajjtal megszórom a tetejét és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm őket. Én most légkeveréssel sütöttem, egyszerre a két tepsivel, így a felső tepsi 15 perc alatt, az alatta lévő pedig 20 perc alatt sült meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |