|
Ezt a receptet Ottis oldalán találtam és egy kis átalakítással a magamévá tettem, családom nagy örömére. Két grillezés alkalmával is ez volta a köret és nagyon jól passzól a grillezett húsokhoz is!
Sündisznó burgonya
Hozzávalók:
- 8-10 darab burgonya, zsír, 2 evők. zsemlemorzsa,
- só, bors, fokhagyma-granulátum, reszelt sajt,
- pirospaprika.
Elkészítése:
Egy nagyobb tepsit kizsíroztam.
A burgonyákat megpucoltam és egy éles késsel keresztben felvágtam, óvatosan mert szinte teljesen át kell vágni, csak éppen az alja maradjon egyben, mert csak akkor fog szétnyílni.
Jól besóztam és megborsoztam őket és mentek a tepsibe, de ott nem szabad szorosan legyenek, hogy legyen helyük szétnyílni.
Mindegyik tetejére egy kávéskanál zsírt tettem még.
180 fokos sütőben 40 percig kell sütni, de 15 percenként olvasztott zsírrak kentem le a tetejét, hogy ne száradjon ki.
Amikor már puhák, akkor zsemlemorzsát keverek össze reszelt sajttal, fokhagyma-granulátummal és pirospaprikával és ezzel megszórom a tetejüket és rásütöm.
Kívül ropogós, belül puha, egészen különleges burgonyát kapunk, ami még nagyon dekoratív is, még vendégek elé is nyugodtan tehetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |