|
Egyik főnökömtől kaptam a receptet, miután megkóstoltam és nagyon ízlett az általa elkészített hófehér golyócska !
Aztán húsvétra elkészítettem és nagy sikere lett ! ! !
Raffaelló golyó
Hozzávalók:
- 1,5 dl víz, 30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 27 dkg tejpor,
- 25 dkg kókuszreszelék, 1 cs. vaníliás cukor, egész mandula,
- kókuszreszelék a hempergetéshez.
Elkészítése:
A vizet a cukorral felfőztem, majd lehúztam a tűzről és még melegen a margarint, a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot belekevertem. Ha már egynemű a massza, akkor kihülés után berakom a hűtőbe.
Másnap vizes kézzel golyókat csináltam belőlük, és mindegyik közepébe egy egész mandulát nyomtam és meghempergettem kókuszreszelékben !
Hűtőben tartsuk, mert ahogy melegszik úgy puhulnak meg a golyóskák !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |