| Tudom, hogy különös, de én még soha nem csináltam sült oldalast, de most annyira ráéheztem, egy kis petrezselymes újburgonyával, hogy meg kellett csináljam ! ! !
Fokhagymás-sült oldalas
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas egyben, só, bors, 1 egész fej fokhagyma,
- fokhagymás pecsenye fűszerkeverék, egész kömény,
- pirospaprika, kevés víz és olaj.
Elkészítése:
Az oldalast a csontok között szépen elvágtam és besóztam, borsoztam.
Egy tepsi alját kiolajoztam (lehet zsírral is), és beletettem a husikat, de meg is forgattam benne őket, hogy olajos legyen minden oldaluk.
Megszórtam még a fűszerkeverékkel, a köménymaggal, a pirospaprikával és rászeleteltem az összes fokhagymát.
Fél pohár vizet öntöttem alá, alufóliával lefedtem és beraktam a sütőbe. Hideg sütőbe raktam, de csak 160 fokon sütöttem végig. 1 óra hosszáig rá se néztem, majd kivettem és láttam, hogy sok alatta a folyadék, amiből leöntöttem. Mivel puha volt már, ezért levettem az alufóliát róla, és anélkül sütöttem meg mindkét oldalát, hogy szép szine legyen.
Ezután visszatettem rá az alufóliát és újra beraktam, de a gáz kikapcsoltam. Ez azért kell, hogy visszapuhúljon a hús.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |