| Nagyon szeretem a habcsókot és a gyekőceim is, de elég hosszadalmas dolognak tartottam, ezért kerestem egy gyorsabb receptet . . .
Gyors habcsók
Hozzávalók:
1 tojásfehérjéhez:
- 5-7 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet vagy citromlé.
Ahogy én csináltam:
- 3 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 3 teásk. ecet.
Elkészítése:
Fontos, hogy a tojásfehérjék jó hidegek legyenek !
Gőz fölött kezdem felverni és ha már megemelkedett, akkor teszem bele apránként az ecetet és a porcukrot.
Addig kell keverni, amíg olyan kemény és fényes nem lesz, mint a borotvahab.
Ezután sütőpapíros tepsibe, habzsákból kis halmokat rakok egymás mellé, és megszórom durvára vágott dióval, vagy csokiforgáccsal, vagy színes szórócukorral.
A sütőmet 180 fokra felmelegítem, de légkeverésesre
állítom !
Amikor berakom őket, akkor leveszem a hőt 140 fokra és 10 percig zárt sütőajtónál sütöm.
Ezután pedig újabb 10 percig nyitott sütőajtónál sütöm, úgy hogy kitámasztom egy fakanállal a sütőajtómat.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |