|
Ez a leves is Alzt dicsri s nem engem, br egy kicsit tovbb fejlesztettem, s igen tartalmasat s finomat alkottam !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1266933790_09471.jpg)
Hsgombcos gulysleves
Hozzvalk:
- 30 dkg darlt sertshs, s, bors, olaj,
- 1 fej vrshagyma, pirospaprika, kmny,
- 3 db rpa, 3-4 szem burgonya, 2 evk. gulys-krm,
- 1-2 tojsbl galuska.
Elksztse:
Kevs olajon elkezdem pirtani a hagymt, s kzben a hst szom, borsozom s kis golykat formzok bellk, s a hagymra doblom ket. Ezutn mr csak vatosan, rzogatva fehrre stm a gombcokat. Pirospaprikt dobok r, s annyi vzzel engedem fl, hogy ppen ellepje ket, s megszrom rlt kmnnyel s szom, borsozom. Kis gzon, fed alatt flpuhra fzm a gombcokat. Kzben a rpt s a burgonyt felszeletelem, illetve felkockzom. Elbb a rpt adom hozz, majd a krumplit s annyi vzet, amennyi levest szeretnk. Hozzadom a gulys-krmet s kszre fzm. Nekem nem lett elg sr, ezrt 1 tojsbl galuskt fztem a vgn bele.
J tvgyat kvnok hozz !
(Ez a receptem megjelent a "Kldd be a recepted !" cm jsg 2011. decemberi szmban.)
| |