| A hétvégén kacsát sütöttem és akkora volt, hogy nem fért be a tepsimbe, így a csontosabb részeiből és az aprólékból levest főztem, ami nagyon jó ötletnek bizonyult . . .
Kacsa-húsleves
Hozzávalók:
- egy kacsa apróléka, és csontos részei, 4 db répa,
- 3 db zöldség, fél fej zellergumó, só, bors,
- ételízesítő.
Elkészítése:
Az első egy órában csak a kacsa alkatrészeket főztem, és közben többször leszedtem a habját. Ezután tettem bele a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és fűszereztem.
Bő két óra alatt megpuhult minden és ezután kiszedtem belőle mindent, és belefőztem a házi tésztát.
Most főztem elsőre, de tényleg különleges íze van, máskor is fogok csinálni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |