|
A receptet Zsuzstl, a Receptvilgbl vettem, s nagyon ajnlom mindenkinek, mert tnyleg csoda finom ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1265060402_03794.)
Dis csoda
Hozzvalk:
Tszta:
- 4 tojs, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor,
- 1 evk. kakapor, 7 dkg rtesliszt, fl cs. stpor,
- 12 dkg darlt di, baracklekvr.
1.Krm:
- 20 dkg darlt di, 15 dkg porcukor, 1 cs.
vanlis cukor, 4 evk. rum.
2.Krm:
- 1 tojs, 3 evk. kakapor, 15 dkg porcukor,
- 20 dkg margarin.
Tetejre:
- 1 tojsfehrje, 12 dkg porcukor, pr csepp citrom.
Elksztse:
A 4 tojssrgjt kikeverem a margarinnal, majd belekeverem a cukrot, s a kakat.
A tojsok fehrjjt kemny habb verem, s vatosan belekeverem, az elbbi masszmhoz. Beleszitlom a stporos lisztet, s vatosan elkeverem. Vgl a darlt dit keverem hozz. Kimargarinozott, belisztezett, kzepes tepsiben, 160 fokon stttem meg, elmelegtett stben.
A kihlt tsztt a tepsiben hagyva, megkentem baracklekvrral. Rtettem a 1.Krmet, amit csak ssze kell keverni.
Erre kerl a 2.Krm, amihez a margarint a porcukorral, s a kakaval kikeverek, s hozzadom a tojst.
A tetejre a tojsfehrjt kikeverem a porcukorral, s a citromlvel, s tetszleges mintt rajzolok a tetejre.
J tvgyat kvnok hozz !
(Bekldve)
| |