|
Ezt a receptet Alíznál találtam, és bátran megcsináltam, mert tudom, hogy nála csak finomságok vannak !
Nem csalódtam, ráadásul még vendégváráshoz is ideális, mert a húsokat akár előző nap is elő lehet párólni !
Búbos hús
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj, 2 db zsemle, só, bors,
- 20 dkg füstőlt, főtt sonka (karaj, tarja),
- 1 kis fej vöröshagyma, 3 kocka fokhagymás ízbomba,
- 2 db tojás, olaj, tej, 20 dkg reszelt sajt,
- ételízesítő.
Elkészítése:
Először a húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajban mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen.
Ezután a sütésből kimaradt olajat aláöntve, egy nagyobb sütőtepsibe lerakom a húsokat, és még borsozom is.
Pici vizet aláöntök, és fedő alatt 200 fokon puhára párolom.
Amíg ez tart, addig összeállítom a "búbot" !
A zsemléket beáztatom egy kis tejbe, addig a füstölt húst apróra vágom, de le is lehet darálni, csak én lusta vagyok a darálót elővenni, meg szeretek is szeletelni !
Ezután a kis fej hagymát apróra vágom, és kevés olajon, pici sóval megpárolom.
A zsemléket kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott füstőlt husit, a párolt hagymát, a tojásokat, a reszelt sajt felét,
kevés ételízesítőt, borsot, és a fokhagymás ízbombát, és egynemű masszává dolgozom össze, (kézzel) .
Ha már a húsok a sütőben megpuhultak, akkor kiveszem őket, leveszem a tepsi tetejét, és minden hús tetejére, ráhalmozok a töltelékből, és már tető nélkül rakom vissza sűlni. 10 perc után kiveszem, ráteszem a tetejére még a maradék sajtot, és ezzel is sütöm egy kicsit.
Az eredeti receptben kellene még a töltelékbe apróra vágott petrezselyem, de azt a férjem nem csípi, úgyhogy az kimaradt !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |