| Ez nem a hagyomnyos mzes tsztj, mert akinek kszl, az allergis a mzre.
Egy vben egyszer-ktszer stk ilyet, mert ez A Bartnm kedvenc stije, s amikor haza jn, akkor ezzel lepem meg !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1243417597_02639.)
Kkuszkocka
Hozzvalk:
- 4 db tojs, 25 dkg porcukor, 1 cs. stpor,
- 25 dkg liszt, 1 dl vz, 0,5 dl olaj, s.
- 35 dkg margarin, 35 dkg cukor, 5 evk. kaka,
- 10 evk. tej, 3-5 evk. rum, kkuszreszelk.
Elksztse:
A tojsokat kettvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval, berakom a htbe.
A srgjkat a porcukorral, a vzzel, s az olajjal, legalbb 5 percig keverem, amg j habos nem lesz.
A lisztbe belekeverem a stport, s ezt hozzszitlom, a srgjhoz, majd egynemv keverem.
Ekkor kiolajozok, s belisztezek egy 20x32- cm-es tepsit, s a stmet 175 fokra bekapcsolom.
A fehrjket kemny habb felverem, s egy nagy lapt segtsgvel, vatosan a lisztes masszmhoz keverem.
Belentm a tepsibe, s berakom slni, de 10 perc utn 160 fokra cskkentem a hmrskletet.
Nekem 30-35 perc alatt slt meg.
A mrtshoz a margarint elkezdem felolvasztani, s belerakom a cukrot, a kakat, a tejet, s a rumot, s addig fzm, amg fel nem forr, aztn mr kszen is van.
A kislt, s kihlt tsztmat felszeletelem, s villra szrva, belemrtom a kakas mrtsba, majd kkuszreszelkben hempergetem meg.
Ez a tszta jobban megszvja magt a mrtssal, gyht nem szabad sokig benne tartani, mert klnben trik.
J tvgyat kvnok hozz !
| |