| Nagyon knny, habos, s dekoratv stemny, amit kezd stgetk is btran elkszthetnek !
A receptrt ksznet Margit honlapjnak !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1239731384_06882.)
Amerikai krmes
Hozzvalk:
Tszta:
- 7 db tojs srgja, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt,
- 1 cs. stpor, 3 evk. kaka, 15 evk. vz.
Krm:
- 7 tojs fehrje, 20 dkg porcukor,
- 2 cs. vanlis pudingpor, 5 dl tej, 2 evk. cukor.
Tetejre:
- 4 dl Hulala tejszn, reszelt csoki.
Elksztse:
A tojssrgjkat a cukorral, s a vzzel j habosra keverem.
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, s belisztezek.
A stt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a stport, s a kakat, s az egszet sszekavarom, s a tojsos masszhoz szitlom. Jl sszekeverem az egszet, s a tepsimbe ntm.
Berakom slni, de csak 20 percre.
Ennyi id alatt ssze kell lltani a krmet !
A tojsfehrjket gz fltt felverem habnak, s ha mr kezd kemnyedni, akkor aprnknt hozzadom a porcukrot is, s azzal is kavarom tovbb.
A tejbl s a pudingporbl, egy kis cukorral kemny pudingot fzk. Nagyjbl egyszerre kell elkszteni ket, mert a forr pudingba kell belekavarni a tojsfehrje habot.
Nagy lapttal, vatosan kavartam, hogy a hab ne trjn ssze nagyon.
Ha a tszta mr 20 perce sl, akkor kiveszem, s egyenletesen rsimtom a tsztra, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem mg 15 percre slni, vltozatlan hmrskleten.
Ha ksz, akkor megvrom, hogy kihljn, s a tejsznbl flvert habot az egsz tetejre simtom, s csokit reszelek r.
J tvgyat kvnok hozz !
| |