| Valami újat szerettem volna kipróbálni, és ebben Alíz Konyhája volt segítségemre, persze egy kicsit változtattam rajta, de a dícséret őt illeti !
Húsgombócos zöldségleves
Hozzávalók:
- 45 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma,
- só, bors, 2 db répa, 2 db zöldség, 6 db burgonya,
- 2 teásk. pirospaprika, 2 evők. paradicsompüré,
- 2 evők. pizzakrém, olaj.
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal összekeverem, és amikor pépes állagú, akkor vizes kézzel diónyi gombócokat készítek belőlük.
Az apróra vágott hagymát az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a gombóckáimat, és inkább rázogatva, mint keverve, fehéredésig pirítom őket. Ekkor rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, és annyi vízzel felengedem, hogy éppen ellepje a gombócokat.
Fedő alatt főzöm őket, addig pedig felszeletelem a répát, és a burgonyákat. Ha már úgy félig-meddig megfőttek a gombócok, akkor hozzáadom a répát, és a burgonyát, és annyi vizet, amennyi levest szeretnék. Belerakom a pizzakrémet (vagy gulyás-krémet), és már csak addig kell főzni, amíg minden puha nem lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |