| Pizsoma partyra mentünk, oda készítettem egy kis meglepetést, gondolván a Nutellát mindenki szereti . . .
Nutellás torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt,
- fél cs. sütőpor, 6 evők. forró víz, csipet só.
Krém:
- 1 cs. főzős vaníliás pudingpor, 1 cs. vaníliás cukor,
- 3 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 1 ü. (400 gr) Nutella-krém.
Díszítés:
- 1 cs. tejszínízű Habpor, 1,5 dl tej, pirított vágott dió.
Elkészítése:
A piskótát - mint mindig - előző nap megsütöm.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjékhez egy csipet sót adva a hűtőbe rakom őket.
A sárgájákat a forró vízzel és a porcukorral, - majd 5 percig - habosra kavarom.
A liszthez keverem a sütőport, és beleszitálom a sárgájákhoz, és azzal is összekavarom.
A tortaformámat sütőpapírral kibélelem.
A sütőt bekapcsolom 175 fokra.
A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan egy nagy lapát segítségével a lisztes masszához keverem.
Beleöntöm az egészet a tortaformába, egyenletesre eligazítom, és mehet a sütőbe. 10 perc sütés után, leveszem a hőt 155 fokra, és 40 percig rá sem nézek.
Ezután egy hurkapálcával megnézem, és ha nem jó, akkor még visszateszem 10 percre. Persze, ha a teteje már nagyon barnúl, teszek a tetejére lazán alufóliát.
A krémhez a tejből és a pudingporból kemény pudingot főzök, és ha már kész, lehúzom a tűzről, és belekavarom a Nutellát, és az egészet kirakom hűlni.
A porcukorral a margarint habosra kavarom, és a már kihűlt pudinggal apránként sima krémmé keverem össze.
A kisűlt, és kihűlt piskótámat kiveszem a tortaformából, és a papírt letépem róla. Én most 4 lapra vágtam fel, mert olyan magas lett, de a 3 is jó.
Betöltöm a krémmel, és hagyok a tetejére is díszíteni.
A habport a tejjel felverem és bekenem vékonyan a torta oldalát, és a pirított, vágott dióval hintem be.
A tetejét tetszés szerint díszítem a megmaradt tejszínhabbal, már ha hagynak belőle a gyerekek !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |