|
Aki szereti a túrós finomságokat, az próbálja ki, mert egyszerű, és finom is !
A receptjét a Sütigyárban találtam.
Túrós-csokis szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliáscukor,
- 10 dkg margarin, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- csipet só, 3 evők. tej, 1 citrom.
Krém:
- 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 2 cs. vaníliás cukor, 50 dkg túró.
- a tetejére 1 tábla tortabevonó csoki, 4 evők. olaj.
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, és a vaníliáscukorral kikeverem, és a puha margarint is belekeverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a sót, majd a tojásos keverékhez adom, és hozzáadom a tejet, és belereszelem a citrom héját.
Egynemű masszává keverem össze az egészet.
Egy 20×30 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt 175 fokra kapcsolom be.
A kissé ragacsos masszámat beleöntöm, és kanállal elegyengetem a tepsi alján.
Berakom sülni, de figyelni kell mert hamar megsül, úgy 10-13 perc alatt.
A krémhez a puha margarint habosra kavarom a porcukorral, és belekeverem a vaníliás cukrot is. A túróval krémesre kavarom, és berakom a hűtőbe.
Ha a tésztám kihűlt, rákenem a túrós krémet.
Gőz fölött megolvasztom a tortabevonót, és miután megolvadt belekeverem az olajat, és ezzel vonom be a túrós krém tetejét.
Az egészet hűtőbe rakom, hogy a máz megdermedjen a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |