| Ez is egy tartalmas hétvégi leveske !
Palóc csirkeleves
Hozzávalók:
- 3-4 csirkeszárny, 4-5 csirkemáj, 1 paradicsom,
- 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evők. olaj,
- 1 húsos zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 teásk. pirospaprika, 20 dkg zöldborsó,
- 25-30 dkg burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evők. liszt,
- só, bors, borecet vagy citromlé.
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. A csirkeszárnyakat rádobva, párszor átforgatom, majd felöntöm vízzel. Lefedve, nagy gázon elkezdem felfőzni.
Közben a burgonyát felkockázom, és azt is beledobom.
Ha a leves felfőtt, kis gázra veszem, és beleteszem a májakat is.
(Azért nem előbb, hogy a leves ne legyen a májtól zavaros!)
Megfűszerezem, és lassan főzöm tovább.
Ha a hús már majdnem jó, akkor dobom bele a borsót, és később a felszeletelt paprikát, és a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot.
Ha már minden megpuhúlt, akkor újra felfőzöm, és a tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarom.
Ekkor lehet bele még tésztát is főzni, ha még tartalmasabbá kívánjuk tenni levesünket.
Megkóstolom, és ha még savanykásabbra akarom, akkor borecetet, vagy citromlevet adok hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |