|
Mutatós és finom sütemény !
Meggyes krémes
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 db tojás,
- 35 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 evők. kakaó,
- sütőpapír.
- 1 üveg meggybefőtt.
Krém:
- 2 cs. főzős vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 25 dkg margarin, tortabevonó.
Elkészítése:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, és egy tepsit (kb. 24×38 cm) kibélelek sütőpapírral.
A margarint a porcukorral habosra keverem, és közben szépen sorban beleütöm egymás után az összes tojást. A lisztbe keverem a sütőport, és ezt a keveréket beleszitálom a keverékbe. Jól kikeverem.
A masszámat két felé veszem, és egyik felébe keverem a kakaót.
Előbb a sárga tésztát öntöm bele a tepsibe, majd erre rákenem a barna tésztát. A lecsöpögtetett meggyszemekkel sűrűn kirakom, és mehet a sütőbe.
Nekem 25-30 perc alatt sült meg, de mindig megnézem hurkapálcával.
Közben a tejben csomómentesre kavarom a pudingporokat, és a porcukorral, meg a vaníliás cukorral sűrű pudingot főzök. A puha margarint habosra keverem és a már kihűlt pudingot apránként belekeverve, csomómentesre kavarom a krémet.
Ha a meggyes piskótánk kisűlt, és ki is hűlt, kiborítom a tepsiből és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Miután visszaraktam a tepsibe, a vaníliás krémet rákenem a tetejére.
Gőz fölött olvasztott csokit csurgatok a tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |