|
Ha nincs mit tenni a pizzra, akkor tudom ajnlani a LIDL-ben kaphat csirks vagdalths konzervet, mert finom bolognai szszt lehet belle kszteni !

Vagdalhsos pizza
Hozzvalk:
- 40 dkg liszt, 3 kisk. s, 2,5 dkg leszt,
- 1 tesk. porcukor, 2,5 evk. tolaj, 2 dl langyos vz.
Tetejre:
- 1 db. vagdalhs konzerv (400 gr.), 1 fej lilahagyma,
- 5 gerezd fokhagyma, 340 gr.-os srtett pardicsom (LIDL-is),
- s, bors, oregn, porcukor, reszelt trappista sajt.
Elksztse:
A lisztbe keverem a st, s a kzepbe mlyedst csinlok, beleszrom a porcukrot s rmorszolom az lesztt, majd felntm a langyos viz felvel.
Flreteszem gy 10 percre, ami alatt szpen felpposodik, majd az olajjal s a maradk vzzel lgy tsztt dagasztok s egy rra flreteszem.
Egy lilahagymt felszeletelek s egy pici olajon megpirtom, majd hozzadom a felszeletelt fokhagymt is. Belentm az egsz srtett paradicsomot, s a villval sszetrdelt vagdalhst is, megfszerezem s egy kicsit sszefzm, majd porcukorral lgyabb teszem a paradicsomos zt.
A megkelt tsztmbl 6 db kistnyr nagysg lapot nyjtok ki s a fenti bolognai mrtssal megkenem, reszelt sajjtal megszrom a tetejt s elmelegtett, 180 fokos stben megstm ket. n most lgkeverssel stttem, egyszerre a kt tepsivel, gy a fels tepsi 15 perc alatt, az alatta lv pedig 20 perc alatt slt meg.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |