| 
Nemcsak a krmjben, de a tsztjban is van di, ettl lesz klnlegesen finom ez a stemny ! 
 
  
 
Dikrmes szelet 
 
Hozzvalk: 
 
Tszta: 
- 4 db tojs, 25 dkg porcukor, 8 evk. vz, 
- 1 cs. vanlis cukor, 18 dkg liszt, fl cs. stpor, 
- 10 dkg darlt di, s, stpapr. 
 
Krm: 
- 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg darlt di, 
- 3 dl tej, 3 evk. bzadara, 1 cs. vanlis cukor, 
- 1 tbla tortabevon csoki, 3 evk. olaj. 
 
Elksztse: 
 
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe. 
A srgjkat a porcukorral, a vzzel s a vanlis cukorral habosra kavarom. 
A liszthez keverem a stport, s az egszet beleszitlom a srgjhoz. Belekeverem a dit is. 
A stt 170 fokra kezdem el melegteni. 
Egy tepsibe ( kb. 2032 cm) stpaprt tertek. 
A fehrjket kemny habb verem, s egy lapttal a lisztes masszhoz keverem vatosan, hogy a hab ne trjn ssze. 
A tepsibe ntm a masszt, s gy 35-40 perc alatt megstm. 
Kzben a tejben csommentesen elkeverem a bzadart, s sr tejbegrzt fzk belle. 
A puha margarinhoz keverem a porcukrot s a darlt dit. A mr kihlt grzt is hozzntm, s csommentesre kavarom. 
A kislt pisktt, - ha mr kihlt - kibortom a tepsibl s lehzom az aljrl a stpaprt. Visszateszem a tepsibe s keresztben kt lapp vgom, s megtltm a krmmel. 
A tetejre gz fltt megolvasztom a tortabevon csokit, s hozzadom az olajat, majd a tszta tetejre smitom. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
 
  |  |