| Anyukm egyik kedvence a puncsos torta, gyht egy egyszerbb puncskrmes tortt ksztettem neki . 
 
  
 
Hozzvalk: 
 
Tszta: 
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 6 evk. forr vz, 
- 20 dkg liszt, fl cs. stpor, s. 
 
Krm: 
- 7 dl tej, 2 cs. puncs z fzs pudingpor, 
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,  
- 10 dkg mazsola, 1,5 dl rum, tejsznhab. 
 
Elksztse: 
 
A tsztt mr elz nap megstm. 
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe. 
A srgjkat a porcukorral s a vzzel habosra keverem. 
A lisztbe belekeverem a stport, beleszitlom a srgjkhoz, s sszekeverem. 
A stt 160 fokra bekapcsolom. 
Egy 26 cm-es tortaformt kiblelek stpaprral. 
A fehrjket kemny habb verem, s vatosan - egy nagy lapt segtsgvel - belekavarom a lisztes masszba. 
A tortaformba ntm, s elegyengetem. 
Berakom slni, s kb. 45 perc mlva egy hegyes hurkaplcval megnzem, hogy tslt-e ? 
A mazsolt a rumba ntm, s hagyom, hogy megszvja magt. 
Ezutn a krmhez, a tejben csommentesre keverem a pudingporokat, s sr pudingot fzk belle. 
A puha margarint habosra keverem a porcukorral, s a mr kihlt pudingot aprnknt hozzkeverem, addig amg sima krmet nem kapunk. 
A mazsolt leszrm, s beleforgatom a ksz krmbe. 
A kihlt pisktt hrom lapp vgom, s megtltm a krmmel. 
A tetejt tejsznhabbal, s mazsolaszemekkel dszitem. 
 
J tvgyat kvnok  hozz ! 
 
  |  |