| 
	Ezt a tortn nagyon ritkn csinlom, mert n nem szeretem sem a  rumot, sem a gesztenyt, s ebben aztn van mindkett bsgesen ! 
	De ht a csald imdja, gyht nha felldozom magam . . . 
	 
	  
	 
	Karcsonyi gesztenys torta 
	 
	Hozzvalk: 
	 
	- 1 db 6 tojsos srga piskta, amit kerek tortaformban (26-cm-es) stnk meg, 
	- 40 dkg gesztenye massza, 1 dl tej, 1 . magozott 
	meggy beftt, egy marknyi durvra vgott di, 
	- 1 dl rum, 3-5 evk. porcukor, 2 dl Hulala tejszn. 
	 
	Elksztse: 
	 
	A pisktjt mr kt nappal eltte megstm. 
	Nem rom le, mert az elz torta receptjeimnl megtallhat. 
	Msnap levgom a pisktm tetejt, mintha megskalpolnm, gy egy 1,5-2 cm-es darabbal. 
	Ezt a kalapot flreteszem, a maradk tsztakorongom belsejt pedig kikaparszom, gy, hogy maradjon egy 1,5-2 -cm-es pereme krben, s az alja se lyukadjon ki. 
	Ezt a kikapart pisktt kisebb darabokra csipkedem, s megntzm a rummal, hozzadom a lecsepegtetett meggyet, a dit, s 3 evk. porcukrot. 
	A gesztenymre ntk tejet, s azzal ppesre kavarom. 
	Az egszet sszekavarom, s belerakom a kemny habb vert tejsznt is, s megkstolom. Ilyenkor lehet mg cukrozni, ki milyen desre szeretn. 
	Ezzel a masszval tltm be a pisktm regt, rteszem a kalapjt, s egy vgdeszkval leslyozva, berakom a htbe, egy jszakra. 
	Msnapra rnek ssze az zek, s akkor lehet dszteni is, tetszs szerint. 
	 
	J tvgyat kvnok hozz ! 
	  
 |  |