| Mivel nem szeretem a kaprot, ezrt nem a tejfls-kapros mdon csinltam, hanem egy olaszos jelleg bolognai raguval, s reszelt sajttal !

Olaszos tlttt tk
Hozzvalk:
- egy kzepes mret fztk, 50 dkg darlt hs,
- 1 zacsks rizs (125 gr), 1 fej vrshagyma, s, bors,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 db hmozott paradicsomkonzerv,
- majoranna, oregn, 1 tojs, ecet, margarin,
- reszelt sajt, vegeta, olaj.

Elksztse:
A raguval kezdem (mr elz nap).
Az aprra vgott vrshagymt elkezdem pirtani, egy kis olajon. Kzben megpucolom a fokhagymkat, s aprra vgom ket, s ezt is hozzadom, de csak kis gzon pirtom tovbb.
Rdobom a darlt hst, s addig pirtom, nagy gzon, amg el nem fvi a levt. Ekkor belebortom a paradicsomkonzervet, szom, borsozom, majorannzom, s oregnzom, s lefedve puhra prolom.
A zacsks rizst az elrs szerint megfzm.
A tkt hosszban kettvgom, megpucolom, kikaparom a belsejt egy kanllal, s ss, ecetes vzben kb. 5 percig fzm, de ellenrizni kell villval, nehogy tlfjn.
A megftt tkket, lecsepegtetem, s egy vkonyan kiolajozott kis tepsibe rakom ket.
A stmet bekapcsolom 180-190 fokra.
A raguhoz keverem a ftt rizst, s egy tojst, s az egszet beletltm a tkkbe. Nekem ami kimaradt, azt csak egyszeren a tk mell halmoztam.
A tetejre margarindarabokat raktam, hogy ne szradjon ki, al pedig 1,5 dl vegets vizet ntttem, s beraktam slni.
20 perc utn kivettem, s megszrtam reszelt sajttal, s mg visszatettem 10 percre.
J tvgyat kvnok hozz !
| |