|
Hát összeszedtem a bátorságomat és nekifogtam a mézes lapok sütésének !
Kellemes csalódást okozott, nem szakadt szét egy lapom se és máskor is fogok ilyet sütni, mert szeretem a mézes süteményeket !
Mézes krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 1 kávésk. szódabikarbóna, só,
- 6 dkg margarin, 10 dkg cukor, 4 evők. méz,
- 2 tojás, 3-4 evők. tejföl.
- 3 púpos evők. liszt, 5 dl tej, 20 dkg margarin,
- 15-20 dkg porcukor, pici rum.
Máz:
- 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor,
- 2 evők. kakaópor, 1 evők. tej.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a szódabikarbónát és egy csipet sót.
Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a cukrot és a szobahőmérsékletű mézet, a tojásokat és tejföllel összeállítom a tésztát, majd berakom a hűtőbe. Én ezt még előző este megtettem és másnap sütöttem ki.
A liszthez apránként hozzákeverem a tejet és a rumot, hogy csomómentes legyen, majd sűrűre főzöm és kirakom hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral és a már kihűlt főzött krémhez keverjük, hogy csomómentes legyen.
A tésztámat kiveszem a hűtőből és az egyharmadát kinyújtom.
Jól be kell lisztezni a deszkát alatta és sütőpapírra tenni és még azon is nyújtottam és azon sütöttem meg, így azzal együtt csúsztattam le a tepsim hátuljáról.
8-10 perc alatt meg is sült egy lap, csak rózsaszínűre sütöttem meg őket.
Egy tálcára leraktam egy lapot és a krém felét elkentem rajta, majd jött a második lap, erre jön a krém másik fele és lezárom az építményemet a felső lappal.
A máz hozzávalóit felfőzöm és 2-3 percig bugyborékosan főzöm, majd leveszem a tűzről, és ha már hűlt egy kicsit, akkor lekenem a lap tetejét.
Másnapra puhul meg és szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |