|
Nagyon finom omlós tésztája van és lehet csak diósra, vagy csak kókuszosra is készíteni, attól függ, hogy mit kíván a család !
Kókuszos-diós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 4 tojás, 1/2 cs. sütőpor,
- 1 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, csipet só,
- 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg őrölt dió,
- 10 dkg kókuszreszelék, 28 dkg porcukor.
Elkészítése:
A meglangyosított tejbe teszek egy teáskanál porcukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztben elkeverem a sütőport, a csipet sót és elmorzsolgatom benne a zsírt.
Hozzáadom a 4 tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt a tejjel együtt és tésztává állítom össze, majd félreteszem, kelni egy kicsit.
A 4 tojásfehérjét gőz felett kellett volna felverni a porcukorral, de én lusta voltam és csak simán felvertem, és a végén apránként hozzáadtam a porcukrot. Legközelebb gőz fölött fogom felverni, mert akkor még jobb állagú lesz a krém, de így is jó volt.
Tehát a felvert cukros tojáshabhoz lazán hozzáforgatom a darált diót és a kókuszreszeléket.
A sütőmet begyújtom 190 fokra és két tepsit bepapírozok.
A tésztámat 2 cipóba veszem, egyenként kinyújtom téglalappá, lekenem a tojáshabbal és feltekerem, mint a bejglit. Felvágom ujjnyi darabokra és sütőpapíros tepsibe rakom.
Nekem 35 darab lett, két tepsivel és 15-20 perc alatt meg is sült.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |