|
Ezt a sütit Tücsökbogár oldalán találtam és mivel a fagyasztómban pont 4 darab tojásfehérje pihent, meg kellett csinálni, aminek akkor sikere lett, hogy 24 órán belül el is fogyott mind, pedig csak mi ettük ! ! !
Köszi a receptért !
Márványos habcsók
Hozzávalók:
- 4 tojás fehérjéje, 20 dkg porcukor, 10 dkg csoki,
- egy csipetnyi só, pár csepp citromlé.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket reggel kivettem a fagyasztóból és 4-5 óra körül elkezdtem egy kis sóval és pár csepp citromlével habbá verni.
Közben vízgőz fölött elkezdtem felolvasztani a csokit.
A porcukrot apránként adagolom a habhoz és addig verem, amíg szép fényes, borotvahab állagú nem lesz.
Két nagy tepsit kibélelek sütőpapírral és odakészítem.
A hab tetejére vékony csíkokat csurgatok és kb. a csoki 1/3-át használom fel. Egy hurkapálcával pedig összekócolom a csoki csíkokat a hab felső rétegével, hogy márványos legyen. Két kanál segítségével kis gombócokat rakok a tepsibe.Amikor elfogy a hab csokis teteje, akkor megint becsokizom a hab tetejét és bemárványozom. Még mindig marad 1/3 a csokiból, mert ezt a műveletet még egyszer elvégzem.
Nekem 2 gáztepsivel lett.
Amikor az egyik teli lett, akkor beraktam a hideg sütőbe 120 fokra, légkeveréssel, de amikor a másik tepsi is kész lett, akkor azt 10-15 perc eltéréssel beraktam az első tepsi alá. Így az első tepsi 45 perc, alatt lett kész, a második pedig 15 perc múlva.
Tökéletes lett az állaga, kívül ropogós, belül egy kicsit még lágy. Ezután minden habcsókot így fogok sütni !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |