|
Ezt a receptet is a saját és családom kedve szerint készítettem el, nem az eredeti recept alapján, ami nagyon jól sikerült !
Hagymás-sonkás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 20 dkg füstölt sonka,
- 40 dkg burgonya, só, bors, tárkony, bazsalikom,
- olaj, 1 kis db. tejföl, 1 tömlős sajt.
Elkészítése:
A hagymákat felszeletelem és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a kis kockákra felvágott sonkát és tovább pirítom. Majd belerakom a felkockázott burgonyát és felöntöm 2 liter vízzel.
Miután felfőtt, kis gázra veszem és befűszerezem (bátran, csak a sóval kell óvatosan, attól függően, hogy mennyire sós a sonka).
Ha már minden majdnem puha, akkor a tejföllel kikavarom a sajtot (lehet bármilyen ízesítésű, nekem most fokhagymás-zöldfűszeres volt), és egy kevés levessel kikavarom, majd hozzáadom a leveshez.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |