|
Nem kell stni, s isteni finom, knny dessg ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1274474512_00546.jpg)
Gesztenys lom
Hozzvalk:
- 20 dkg gesztenye massza, 25 dkg darlt keksz,
- 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1-2 evk. rum.
- 3 cs. vanlis puding, 9 dl tej, 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor, 20-22 db babapiskta,
- kevs tej, 0,5 l Hulala tejszn, 1 cs. vanlis cukor.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1350625654_03799.jpg)
Elksztse:
A gesztenyt sszekeverem a kekszel, a margarinnal, a porcukorral s annyi rummal, hogy tsztv lljon ssze.
Egy kb. 30x20 cm-es lapos tl aljt megszrom darlt kekszel s a gesztenys masszt eloszlatom rajta, hogy olyan ujjnyi vastag legyen, ez lesz az egsz alapja.
A pudingokbl a tejjel s egy csomag vanlis cukorral, sr pudingot fzk s hagyom kihlni.
A porcukrot kzben kikeverem a margarinnal s ha a puding kihlt, akkor belekeverem s csommentes krmm kavarom, amihez n bevetettem a botturmixomat, mert a pudingom olyan kemny lett !
A ksz krm felt rkenem a gesztenys alapomra, s kirakom rumos tejbe ztatott - csak ppen megforgatott -, babapisktkkal. Erre a krm msik felt simtom.
A Hulalt kemny habb verem s az egszre simtom s megszrom csokilapokkal.
J tvgyat kvnok hozz !
| |