| Tokány pulykacombból, és gombával, ami egyik kedvencünk, bár a gyerekek kiválogatják belőle, de azért néha főzök ilyet is. . .
Bakonyi tokány
Hozzávalók:
- 0,5 kg filézett pulykacomb, 1 fej vöröshagyma,
- olaj, 15 dkg húsos, füstölt kolozsvári szalonna,
- 0,5 kg gomba, 1 pohár tejföl, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
Kevés olajon megfuttatom a felcsíkozott szalonnát, és rádobom a vékonyra szelt hagymát. Amikor már egy kicsit párolódtak, akkor hozzáadom a felkockázott húsokat is, és megpirítom őket. Belerakom a felszeletelt gombákat, és amikor azok levet engedtek, akkor kis gázra veszem, fűszerezem, és lefedve puhára főzöm az egészet.
Ha valaki szaftosabban szereti önthet alá vizet is.
Amikor már minden puha, akkor a tejföllel behabarom, és még ízesítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |