| Mita nagymamm meghalt, azta nem ettem, pedig egyik nagy kedvencem ez az tel. gy gondoltam, megprblkozom vele, s teljesen olyan lett, mint amit csinlt . . .
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1250164162_01931.)
Csszrmorzsa
Hozzvalk:
- 3 db tojs, 10 dkg cukor, 4,5 dl tej,
- 30 dkb bzadara, olaj, 1 cs. vanils cukor,
- porcukor, lekvr, pr csepp citrom.
Elksztse:
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket, pr csepp citrommal, berakom a htbe.
A srgjhoz adom a cukrot, a vanliscukrot, s jl sszekeverem,aprnknt a tejjel. Ha mr egynem elegyet alkot, akkor hozz ntm a bzadart, s flreteszem legalbb fl rra, hogy a dara, jl megszvja magt.
Ha mr eltelt az id, akkor a fehrjket kemny habb verem, s belekeverem a megduzzadt darhoz.
A legnagyobb serpenymbe pici olajat teszek, s ha mr felforrsodott, akkor belentm az egsz masszt.
Kzepes gzon kt lapttal kevergetem, s vagdosom.
Egy kicsit idignyes feladat, de lassan a folys masszbl, kezd sszellni a tszta.
15-20 perc kell, hogy morzsaszerv vljon a tszta.
Ekkor egy kicsit magasabbra veszem a lngot, s hagyom, hogy megpirljon egy kicsit, de azrt kevergetem tovbb.
Izls dolga, hogy mennyire pirtjuk meg.
Brmilyen lekvrral, s porcukorral tlaljuk.
Nlunk akkora sikere volt, hogy holnap csinlhatom a kvetkez adagot !
J tvgyat kvnok hozz !
| |