| Gondolom mindenkinek van, egy a csald ltal kedvelt vltozata, az enym gy szl . . .
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1246273444_00886.)
Kkusztekercs
Hozzvalk:
- 50 dkg darlt hztartsi keksz, 20 dkg porcukor,
- 2 evk. kaka, 2 dl kv, 2 evk. baracklekvr,
- 1 evk. tej.
- 20 dkg puha margarin, 20 dkg porcukor,
- 10 evk. kkuszreszelk.
Elksztse:
A krmet lltom ssze, hogy egy kicsit hljn a htben.
A puha margarinban elkeverem gppel a porcukrot, s ha mr habos, akkor a kkuszreszelkket, is belekeverem, s berakom az egszet a htbe.
Egy tlba ntm a darlt kekszet, s a porcukrot, belerakom a kakat, a kvt, s a lekvrt. Elkezdem kzzel sszegyrni, s ha nem akar mgsem sszellni, akkor vatosan adok hozz mg tejet, de nem szabad ragadsnak lennie !
A ksz masszt ktfel veszem, s kkuszreszelkkel megszrt aluflin kilapigatom a tenyeremmel a massza felt. Kiveszem a htbl a krmet, s a felt egyenletesen rkenem, s az aluflia segtsgvel feltekerem.
A msik adag masszval is gy teszek, s mindkt rudat egy jszakn t a htben tartom.
Ha erre nincs id (vagy trelem), akkor berakom egy rra a fagyasztba.
J tvgyat kvnok a csiga-bigkhoz, ahogyan a gyerkceim hvjk ket !
| |