|  | Gondolom mindenkinek van, egy a csald ltal kedvelt vltozata, az enym gy szl . . .
 
  
 Kkusztekercs
 
 Hozzvalk:
 - 50 dkg darlt hztartsi keksz, 20 dkg porcukor,
 - 2 evk. kaka, 2 dl kv, 2 evk. baracklekvr,
 - 1 evk. tej.
 - 20 dkg puha margarin, 20 dkg porcukor,
 - 10 evk. kkuszreszelk.
 
 Elksztse:
 
 A krmet lltom ssze, hogy egy kicsit hljn a htben.
 A puha margarinban elkeverem gppel a porcukrot, s ha mr habos, akkor a kkuszreszelkket, is belekeverem, s berakom az egszet a htbe.
 Egy tlba ntm a darlt kekszet, s a porcukrot, belerakom a kakat, a kvt, s a lekvrt. Elkezdem kzzel sszegyrni, s ha nem akar mgsem sszellni, akkor vatosan adok hozz mg tejet, de nem szabad ragadsnak lennie !
 A ksz masszt ktfel veszem, s kkuszreszelkkel megszrt aluflin kilapigatom a tenyeremmel a massza felt. Kiveszem a htbl a krmet, s a felt egyenletesen rkenem, s az aluflia segtsgvel feltekerem.
 A msik adag masszval is gy teszek, s mindkt rudat egy jszakn t a htben tartom.
 Ha erre nincs id (vagy trelem), akkor berakom egy rra a fagyasztba.
 
 
 J tvgyat kvnok a csiga-bigkhoz, ahogyan a gyerkceim hvjk ket !
 
 
 |  |